Kitchen 5: by Kitchen Design Studio

thelogo

Designer: Bonnie Schut

City-dwelling couple in a downtown condo made a significant change that better suited their lifestyle. They gave up a guest bedroom, claiming the space to expand their kitchen.

Knowing the challenge in any high-rise project lies in the relocation of plumbing and electrical, removing the wall between the existing small galley kitchen and bedroom was the easy part. Dealing with the mechanical issues, as well as two ceiling levels, was the challenge faced and met using creative design solutions and excellent carpentry work.

The homeowners love to cook, so appliances were important. Unique features in this project include a mirrored-finish Induction Cooktop, and individual Refrigerator and Freezer Columns.

A central island not only provides generous prep and clean-up space, but houses a custom designed, solid walnut dining table, partially recessed under the back overhang. It provides daily seating for the couple, leaving plenty of room to walk around, then for entertaining, the table pulls out for a sit-down dinner for four, accompanied by dramatic, expansive City views.

The color palette of creams and grays is calm and sophisticated, with texture provided by patterns in the flooring, backsplash tile, and specialty rift-veneer cabinetry.

ImageDisplayZSupport
BLASIUS